Våra medlemmar

Hitta en översättare

Sök bland SFÖ:s medlemmar.
SFÖ kan inte utföra eller förmedla översättningar. Du kontaktar själv den översättare som du hittar här.

Fritext
Namn
Rensa

Konferens 2014


VÄLKOMNA till årets höjdpunkt, SFÖ-konferensen
STOLTHET OCH FÖRETAGANDE!
9–11 maj 2014 i Jönköping


Konferensens tema är STOLTHET och FÖRETAGANDE och vår förhoppning är att vi under dessa tre dagar tillsammans ska stärkas i känslan av stolthet över vårt yrke och inspireras att vårda och utveckla våra företag med stolthet, förnuft och känsla. spira41

Vi får uppleva massor av intressanta, roliga och kunniga föreläsare i en fantastisk konferensmiljö, Kulturhuset Spira, Kulturgatan 3, Jönköping. Dessutom får vi många tillfällen till kontakt, erfarenhetsutbyten och avslappning tillsammans!
Några axplock bland föreläsarna


Konferensens huvudtalare, författaren, poeten och estradören Bob Hansson både roar och inspirerar med sina funderingar om att räcka till. Micael Dahlén, professor i ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm (även kallad ”the Rock star professor”) bjuder på en tankeväckande framtidsvision i sitt föredrag om livet, lyckan, kärleken och karriären. Charlotte Hågård hjälper oss att utveckla vår yrkesstolthet med guldkorn från sin långa erfarenhet som karriärcoach. Språkrådets chef Ann Cederberg breddar perspektiven på språkligt självförtroende, Jonas Belhaj berättar hur vi ska tjäna mer pengar som översättare, Ola Wikander ger oss en inblick i mystiken kring döda språk och gamla tankevärldar. Vår moderator under lördagen är Patrik Hadenius som också pekar på nutida språkutveckling med engelskans inflytande i sin föreläsning. Samtliga föreläsare finns i vår konferensguide.

Program

Programmet bjuder på många parallella föreläsningar och andra programpunkter som vi hoppas ska tillgodose allas smaker och intressen.

Det kan vara bra att redan nu veta vilka tider som gäller när du ska boka resa och hotell:
Konferensen börjar klockan 13 fredagen den 9 maj och avslutas klockan 13.30 söndagen den 11 maj.

NYTT! En nyhet för i år är vår elektroniska konferensguide i KonOpas! Den fungerar lika bra i mobiltelefonen som i webbläsaren, och kommer att uppdateras kontinuerligt. Den fungerar utmärkt även utan en nätuppkoppling. Spara konferensguiden på hemskärmen eller gör ett bokmärke till den, så har du alltid tillgång till hela det aktuella programmet!

Workshops – våra utställare och sponsorer som håller workshops ger dig möjlighet att förhandsanmäla dig till respektive workshop direkt (det kommer fortfarande att finnas möjlighet att anmäla sig på själva konferensen, i mån av plats)

Förhandsanmälan görs till:

* SDL - sueyoung<@>sdl.com  (ange vilken workshop du är intresserad av)

* WordFinder - wordfinder.com/SFO2014

* Tanto System - tanto-system.se/workshop-sfo-2014

Nöjen

Fredagskvällen bjuder på sagostämning med John Bauer! Mingel och lokala delikatesser i Jönköpings läns museums fantastiska lokaler. Förtrollas av småländska sagor och sägner berättade av Per Gustavsson.
Lördagskvällen ses vi till en magnifik bankett i Spegelsalen på Elite Stora Hotellet med glam och jam hela kvällen …
spegelsalelitestora

Hotell

Vi erbjuder förenklad hotellbokning: välj och boka hotell via en enda kontakt!

OBS! Vänta inte med att boka hotell – de reducerade hotellpriserna garanteras endast fram till 4 veckor före konferensen, dvs. den 9 april!

Kommunikationer

Kulturhuset Spira ligger i centrala Jönköping, på gångavstånd från hotellen.

Det är lätt att ta sig till Jönköping, med flyg, tåg, buss eller bil.

Sponsorer och utställare (informationen byggs på efter hand)

Årets huvudsponsor är SDL.SDL

SDL Language Technologies tillhandahåller ledande programvara för översättningsminnen, terminologi, maskinöversättning och programvarulokalisering till mer än 190 000 användare över hela världen.
Läs mer på www.translationzone.com.

Anmälan

Anmäl dig redan idag* via webben.
(Du kan också anmäla dig ”manuellt”, via denna pdf, som du skriver ut, fyller i och skickar till kansliet: SFÖ Sveriges Facköversättarförening, Vasagatan 36, 111 20 Stockholm).
*) Priset är billigare om du anmäler dig senast den 9 april.
    Senaste anmälningsdatum: 28 april

Annonser grå pil

http://www.translationzone.com http://www.riksdagen.se/sv/sa-funkar-riksdagen/riksdagsforvaltningen/lediga-jobb-annons/?assignmentId=F15A0233-4946-4D17-A358-13D189B050C1 https://www.memoq.com/ http://www.wordfinder.com/sv/ http://allians.com/sfo-foretagsforsakring-ansokan-och-pris http://www.spraktidningen.se