I senaste numret


 4

Första årgången med heldigitala Facköversättaren komplett! 

Här kommer Facköversättaren nr 4/2016 - 24 sidor med stort och smått om vad som händer i facköversättningens värld! Mycket utrymme ägnas SLAM! och de olika föredragen från detta uppskattade event i september 2016. Mångkunnige Sven Borei diskuterar etik och konfidentialitet, minst lika mångkunnige Ian Hinchliffe ger 101 (?) goda råd till översättare - kompletterade med ytterligare goda råd av vår trogna skribent Linn Åslund. Nya skribenter i detta nummer är de erfarna medlemmarna Bodil Bergh och Gunilla Hjortvid som också rapporterar från SLAM!
Ytterligare nya skribenter är Sofia Malmgård som rapporterar från EU-kommissionens heldag om översättning och tolkning i samhällets tjänst, och Jennifer Evans som reflekterar kring om det er greitt med smilefjes i offentlege brev.
Ingrid Simko sammanfattar höstens minikonferenser och eder redaktör bidrar med tankar om granskning och ett referat av Anu Carnegie-Browns uppskattade översikt över den moderna översättningsmarknaden som hon gav inför höstterminens studenter i lokalisering på Stockholms universitet.
Glada tillrop och svavelosande tirader mottages som alltid lika tacksamt av chefredaktör Björn!
Nästa nummer utkommer i PDF-format den 24 februari 2017 (ty redaktionen är alltid lika optimistisk - oavsett tidigare onda erfarenheter!)
Manusstopp är den 27 januari 2017.Om Facköversättaren

Facköversättaren är SFÖ:s medlemstidskrift. Tidningen bevakar utvecklingen inom facköversättningsområdet och har ambitionen att vara ett professionellt stöd för facköversättare både i rollen som översättare och som företagare. Facköversättaren ges ut i PDF-format 4 gånger per år.

Nästa deadline

Nästa manusstopp: 13 oktober 2016.

Tipsa

Namn E-post
Tips


Annonser grå pil

http://www.spraktidningen.se http://www.wordfinder.com/sv/ https://www.memoq.com/ http://allians.com/sfo-foretagsforsakring-ansokan-och-pris https://accent-sweden.com http://www.translationzone.com http://web103.reachmee.com/ext/I003/584/job?site=19&lang=SE&validator=60988ba3b4a8fb26b1d3dbdf5e1a013e&job_id=3221